guys, if you are here, view and smile. Any question, do email me izatieayisha.work@gmail.com ~ Thank You people ;)


Tuesday, July 10

Mimpi ular hitam

Semalam mimpi ular hitam masuk dalam rumah. Bangun pagi ni terus google, apa maksud tersirat. Paling menakutkan aku bila dah baca view dr google, macam2 dikatakan. 

1. Dikatakan org sekeliling aku ni ada ilmu sihir dan aku kena avoid
2. Ada seseorang nak hancurkan keluarga kita
3. Ada juga mengatakan, ada org yg nk berkunjung ke rumah.

Positive kan diri, mungkin ini mainan tidur. Dalam pd masa yg sama, negativenya apa jawapan yg sebenar. Hope Allah bersihkan hatiku. 

P/s: Kalau korang tahu apa maksudnya, mungkin korang boleh share kat komen. Thank you

Sunday, January 28

Apa dream you?



Last week, saya jumpa seorang aunt untuk dapatkan more details pasal takaful. She ask me pasal dream. ' What's your dream zatie'? Then i said, oh susah nak jawab soalan aunt ni. Dream ni ada dalam setiap diri masing2 cuma kita kena usaha untuk tunaikan semua tu.
Okay, dream saya mungkin orang lain ada dan mungkin juga orang tak pernah fikir. Dream saya adalah nak my kids ada ayah yang boleh jaga dia until dia married. Dream lain? Mesti la ada, nak buat umrah dengan family and husband, ada cafe sendiri and also travel without fikir kerja hahaha. Teruk kan tapi itu la dream nya. Now pergi travel or kemana saja, kerja and bos kena fikir setiap masa. Its okay In shaa Allah, kalau kita niat baik dan ikhlas. Mungkin diberi rezeki yang baik juga. Allah itu maha pemurah.

So guys, apa dream you?

Tuesday, January 23

Sambal sardin



Resipi along ai,

Bahan2:
Sardin
Lada kering
Bawang merah
Bawang putih
Asam keping

Cara masak :
First, blend dulu lada kering, bawang merah, bawang putih
Then, tumis la bahan yang dikisar.
Tumis lelama bagi kering, lebih kurang 15-20minit
Masukkan air sikit, then masukkan sardin
Garam sedikit dan gula 2sudu besar.

Okay, kalau takde lada kering.
Boleh guna cili giling, 3sudu besar.
Sediakan mangkuk asing, 3sudu cili giling dan air sedikit
Kacau sebati, masukkan terus gula 2-3sudu
Tumis bawang merah yang dihiris, then masukkan cili giling yang disatukan dengan gula tadi.

Selamat mencuba