guys, if you are here, do follow me. i really appreciate ~ Thank You people ;)

Wednesday, April 23

Syarat kahwin

Assalamualaikum

Wahai bakal suami, saya banyak benda nak bagitahu ni . Sebuah perkahwinan bukan lah perkara yang main-main dan bila sudah sah suami isteri . Berjanji lah bahawa kamu akan menjaga isteri dan anak-anak mu dengan sebaiknya. Jangan lah kamu menghukum dirinya tanpa sebab dan cuba lah bertolak ansur apabila si isteri melenting dan sebagainya.

Eh belum masuk lagi syaratnya, ni haa nak masuk dah bab syaratnya. Bismillah
Syarat-syaratnya :

PERTAMA : Dalam satu hari tunang dan nikah sekaligus yaa.
KEDUA : Nikah dirumah saya ( pihak perempuan ) dan kenduri biasa sahaja . Taknak sanding, hanya akan ada backdrop sahaja for photo. So after tunang and akad nikah selesai, kita akan makan and boleh la amik gambar banyak-banyak HAHAHA.
KETIGA : Kenduri belah lelaki pastikan takde pelamin juga, hanya backdrop sahaja untuk sesi bergambar ya wahai bakal suami .
KEEMPAT : Hari kelima pastika kita dah sampai kl untuk kembali bekerja, honeymoon kemudian lah .

Kenapa takde pelamin, HAHAHA ini bukan bajet tapi tak suka sangat naik pelamin orang pandang-pandang . Setakat nak SELFIE lepas makan makan tu inshaAllah boleh . Bagi keselesaan dan kehendak saya, cukup lah ada kenduri kahwin and doa selamat .

Sekian, terima kasih .

No comments:

Post a Comment